Nya bilder på hemsidan

Nu har jag äntligen blivit klar med att gå igenom alla bilderna från förra året. Först har jag kastat alla dubletter och misslyckade bilder sedan har jag tagit backup på resten. Fick nog närmare 10 gigabyte extra ledigt utrymme på hårddisken. Jag har även passat på att ladda upp några av bilderna på min hemsida så surfa genast iväg dit och kolla!

2 thoughts on “Nya bilder på hemsidan

 1. >Hej Conny.
  Gillar verkligen dina bilder och din blogg!
  Har laggt till bloggen bland bokmärkena i Safari…
  Dina landskapsbilder är något över det vanliga som
  inte så många kan nå upp till. De är mycket snygga och
  stilrena och de har sköna känslor.
  Vad är hemligheten bakom de? Det är ju självklart ögat för
  bilden men hur gör du? Tar du två bilder med en som förgrunden är bra exponerad och en som himelen är bra exp.? Eller är hemligheten ett ND- filter eller Photoshop…?
  /Oliver Wettergren

 2. >Hej Oliver. Tack så jättemycket för din kommentar! :)

  Hemligheten är nog lite av allt det du nämner. Vanligtvis så är det en bild tillsmans med ND filter. Men för att få de rätta färgerna och den rätta kontrasten i bilden så har ljuskvalitén vid fototillfället den absolut största betydelsen. Men även om ljuset är perfekt så måste bilderna ändå till viss del finputsas i datorn. Det handlar främst om att hitta rätt vitbalans, finjustera exponeringen (inte bara på hela bilden utan även lokalt) samt att skärpa upp bilderna.

  Jag skulle nog säga att ljuskvalitét är ca 50%, komposition 40% och bearbetning i datorn 10%. Men ändå är alla momenten lika viktiga för den totala slutkvalitén på bilden!

Kommentera