Det var ett tag sedan jag updaterade min blog. Det har bland annat berott på att jag inte haft tid att fotografera lika mycket som jag har velat. Men så igår, i sommarkvällen, gav jag mig ut på stan för att ta bilder i stadsmiljö. Det är inget som jag brukar göra så det var lite trevande. Jag började på götaplatsen och jobbade mig neråt avenyn mot kungsportsplatsen. När jag var vid Stora Teatern var klockan närmare halv elva på kvällen och ljuset var sådär rosa pastelligt. Perfekt mot Storans vita fasad. Jag monterade upp stativet på den lilla gångbron som går över vallgraven från kungstorget. Bron gungar ganska mycket när man går på den så jag fick vänta ett tag tills inga människor passerade. Klick…
 

Stora Teatern

Jag tryckte in avtryckare och försökte stå så still som möjligt. Bara nu inga nya kvällsflanörer går upp på bron, tänkte jag och höll tummarna! 20 sekunder senare stängdes slutaren igen och bilden var klar. Det blev den bästa bilden för kvällen och det gav mersmak så det kan mycket väl bli mer stadslandskap i framtiden.

Lämna ett svar