I början av sommaren fick jag äntligen tillfälle att åka upp till Lofoten i Norge. Resan gick genom sverige gick via E20, E4 och slutligen E10 förbi Kiruna. Konstant regn och låga moln hela vägen från Göteborg. Lapporten lyste med sin frånvaro. Övernattade i Abisko där temperaturen knappt nådde 6 grader.
 
Det börjar bra med regn!
 

Andöya

Väl över gränsen började molnen lätta, och framåt kvällen lyste solen. Första kvällen i Norge övernattade jag på en superfin strand i Bleik på Andöya, cirka 15 mil norr om Lofoten. Dagen efter kunde man känna att vädret hade ändrats och temperaturen steg senare under dagen till över 20 grader.

Välbalanserad middag Fantastisk strandplats

 

Midnattssol över Andöya
 

Söberg

Längst ut på Langöya hittade jag det lilla samhället Söberg. Även här övernattade jag vid en jättefin sandstrand.
 
Söberg
 

 

Å – Den sista utposten

Om man följer E10 tills vägen tar slut kommer man till det lilla fiskesamhället Å. Här, längst ut på Lofoten, hänger man fiskhuvuden på tork i världens vackraste natur.
 
Bland fiskebodar och bryggor

Reine

Bara ett stenkast längre norrut ligger Reine. Här slingrar sig den smala vägen fram över öar och kobbar via en mängd av broar. Att bestiga Reinebringen, med sin helt magiska utsikt, är ett måste om man kommer hit.
 

 

Den helt fantastiska utsikten från Reinebringen!
 

Vidare mot Leknes

Resan mot Leknes fortsätter genom detta förtrollande landskap. Att stanna var femte minut för att beundra går inte att undgå. Här övernattar jag sista natten i Lofoten innan färden går vidare in mot fastlandet.
 

 

Den sista bilden

Denna midnattsbild får sammanfatta Lofoten den här gången… för jag kommer absolut att åka tillbaka!
 

 

Mer att läsa

Läs mer om Lofoten på Wikipedia.
 
 

Lämna ett svar