Jag håller som sagt på för fullt med att testa min nya kamera och på juldagen på väg till jobbet passade jag på att ta lite testbilder. Denna bilden är från varekilsnäs på orust och var från början rejält underexponerad. Som test passade detta bra eftersom jag då kunde pröva att se hur mycket man kan rädda en raw-fil utan att bruset tar över.

Varekilsnäs

Bilden var som sagt rejält underexponerad, ca 2 steg, dessutom hade den ganska kraftig vinjettering som jag tog bort. Så totalt ute i hörnena i himlen på bilden är exponeringen ökad närmare 4 steg! Där började bruset också att synas men det var inte så mycket att det inte gick att få bort med lite oskärpa på översta delen av himlen. I övrigt behövdes ingen extra brusreducering trots den grova exponeringsjusteringen. Detaljåtergivningen är riktigt bra!

Lämna ett svar