För en vecka sedan var jag och en kompis ute på Rörö och fotade. Rörö ligger utanför göteborg och enda sättet att ta sig dit är med hjälp av flera olika färjor om man inte har egen båt. Restid från göteborg centrum tog nästan två timmar. Därefter vandrade vi ungefär en halvtimma för att komma till rörös utsida som till stor del består av kullerstenar. Efter en välförtjänt köttbullemacka och en kopp rykande svart neskaffe började solen gå ner och det var dags att packa upp kameran. Självklart hade jag med mig den nya kameran och nu skulle den prövas ”på riktigt”!

Efter att riktigt ha känt på kameran hela kvällen i närmare 10 minusgrader kan jag bara konstatera att den fungerar finfint. Bildkvalitén och upplösning är fantastisk och den stora och ljusa sökaren är en dröm att jobba med, speciellt när ljuset är svagt. Alla funktioner och inställningar är lätta att hitta förutom att jag fortfarande inte kan få fram exponeringstiden i lcd:n när man tar bulbexponeringar. För att se förfluten tid är man tvungen att titta på den lilla displayen ovanpå kameran som slocknar efter några sekunder. Idiotiskt eftersom det ofta råder totalt mörker när man fotar i bulbläget!

Rörö

Bilden ovanför är en av de sista bilderna för kvällen. Claes Hillén, som var med, stod uppe vid den stora stenen och man kan se honom som en skuggfigur om man tittar riktigt, riktigt noga.

Lämna ett svar