Den senaste veckan har jag gått igenom lite gamla bilder och ett par av dom har jag konverterat till svartvitt. I de flesta fall föredrar jag mina bilder i färg men ibland blir det bara så mycket bättre i svartvitt. Bilderna är från bretagne och tagna utmed den franska atlantkusten som ofta stupar upp åt hundra meter rakt ner i havet där tidvattnet tillsammans med atlantens vågor slår in med en enorm kraft. Dånet kan höras från flera kilometer och ett ständigt dis av saltvatten ligger utmed de starkt eroderade klippväggarna. På flera ställen består kusten av långa uddar som sticker ut i havet och vid Pointe du Penhir avslutas udden med tre små öar. Nedanstående bild är tagen vid Pointe de Dinan och vid horisonten kan man faktiskt också se Pointe du Penhir med sina tre öar.
 

Pointe de Dinan
Pointe du Penhir

Pointe du Raz är nog den mest kända av uddarna som dessutom, längst ut på det sista lilla klippan, avslutas med en av de förmodligen mest fotograferade fyrarna i området. Några sjömil utanför Pointe du Raz ligger också den lilla ön Ile de Sein. Det är mycket strömt i vattnet utanför kusten här och strömmen kan på sina ställen vara uppåt 4-6 knop stark.
 

Fyren vid Pointe du Raz

Denna bilden är tagen en lugn dag och ändå är vågorna vita av skum på grund av den starka strömmen. Det sägs att om man kan segla utanför Pointe du Raz så kan man segla var som helst i världen!

4 thoughts on “Svartvitt”

 1. >Hej Oliver! Kul att du är på hugget och vill se nya bilder! :)

  Jag har varit upptagen med att renovera min båt hela våren så jag har inte haft tid att ge mig ut med kameran specielt mycket senaste halvåret. Snart går båten i sjön och jag kommer få lite mer fritid över. Har lite planer på en ny fotoresa men inget är spikat ännu.

  Håll ut! Nya bilder kommer att komma, jag lovar!

 2. >Fantastiska bilder! Det har varit mkt inspirerande för min del att läsa om din "fotoresa" som du delat med dig av. Jag är där du var för ett år sedan, å hoppas mao på att gära samma resa. Ser fram emot nya toppenbilder. // Michael

 3. >Hej Michael!

  Roligt att du har blivit inspirerad av mina fotografier och berättelser. Om du är inspirerad och målmedveten, men även testar och exprimenterar mycket, så kommer du garanterat att ta många fina bilder.

  Lycka till! :)

Lämna ett svar